Forum Stancuta , Distractie, Intalniri, Oameni, Discutii,

www.sorbal.netIncalzirea Globala

In jos

Incalzirea Globala

Mesaj Scris de sorynik la data de Mar Apr 13, 2010 9:21 pm

Încălzirea globală este fenomenul de creştere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum şi a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii.

Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeţei Pământului a crescut în ultimul secol cu 0,74 ±0,18 °C.[1]

Dacă fenomenul de încălzire este cvasi-unanim acceptat de oamenii de ştiinţă şi de factorii de decizie, există mai multe explicaţii asupra cauzelor procesului. Opinia dominantă este că încălzirea se datorează activităţii umane, în special prin eliberarea de gaz carbonic in atmosferă prin arderea de combustibili fosili.

Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (engleză Intergovernmental Panel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creşterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creşterii concentraţiei gazelor cu efect de seră, de provenienţă antropică.[1] Ei consideră că fenomenele naturale ca variaţiile solare şi vulcanismul au avut un mic efect de încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de uşoară răcire.[2][3]

Teoria încălzirii globale antropice este contestată de unii oameni de ştiinţă şi politicieni, cum ar fi Claude Allègre sau Václav Klaus.

Încălzirea globală are efecte profunde în cela mai diferite domenii. Ea determină sau va determina ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea gheţarilor, extincţia a numeroase specii şi schimbări privind sănătatea oamenilor. Împotriva efectelor încălzirii globale se duce o luptă susţinută, al cărei aspect central este ratificarea de către guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluanţilor care influenţează viteza încălzirii.
avatar
sorynik
Admin

Mesaje : 501
Puncte : 8154
Merci : 0
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 25
Localizare : Stancuta

http://sorbal.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum